Pienten kohteiden turvavalaistuksen uusiminen kevyesti ja joustavasti

Kun vanhojen kohteiden valaistusta uusitaan, yleisvalaistuksen modernisointi onnistuu usein helposti. Sen sijaan turvavalaistus saatetaan kokea vaikeaksi varsinkin pienissä kohteissa. Mitä tehdä vanhalle turvavalokeskukselle? Jos kyseessä on 24 V järjestelmä, millainen järjestelmä sopii tilalle? Entä millainen sopii 230 V järjestelmään? Vanhan keskuksen uusimista saatetaan myös karttaa oletetun asennuksen hankaluuden ja ratkaisun kalliin hinnan vuoksi. Turva- ja opastevalaisimet ovat kenties loistelampullisia, eikä niiden tilasta ole tarkkaa tietoa. Miten lähteä etenemään?

Moniin edellä mainittuihin väittämiin vastaa osoitteellinen 24 V turvavalokeskuksemme. Se on kompakti ratkaisu kahdella akulla, kevyt rakenteeltaan ja helppo asentaa. 24 V keskuksen avulla on perusteltua toteuttaa turvavalaistus pieniin kohteisiin, jo 30 valaisimen järjestelmiin. Kun keskuksen lisäksi turva- ja opastevalaisimet vaihdetaan nykypäivän LED-valaisimiin, saavutetaan osoitteellisen keskusakustojärjestelmän hyödyt. Kiinteistön turvallisuus paranee ja huolto- ja elinkaarikustannukset laskevat.

24 V järjestelmä 24 V järjestelmän tilalle

Jos kohteessa on 24 V järjestelmä, uuden 24 V järjestelmän vaihtaminen onnistuu mutkattomasti. Asennus on helppoa, kun olemassa olevan järjestelmän korvaaminen käy olemassa olevia kaapeleita hyödyntämällä. Teknowaren 24 V keskus (TKT2404) painaa ilman akkuja alle 12 kiloa. Keskuksen sisälle tulevia akkuja on kaksi, joten niistäkään ei tule paljon kannettavaa.

24 V järjestelmä 230 V järjestelmän tilalle

Monissa vanhoissa kohteissa saattaa olla järeä 230 V turvavalokeskus. Turvavalaistuksessa käytettiin aiemmin loistelamppuja, jolloin koko järjestelmän tehontarve oli suuri. Tuolloin 24 V järjestelmissä ongelmana oli kaapeleiden jännitehäviö, joka rajasi 24 V järjestelmät varsin pieniin järjestelmiin. Nykyisten LED-valaisinten ottoteho on huomattavasti pienempi kuin vanhojen loistevalaisinten, jolloin 24 V syöttö on käyttökelpoinen aiempaa suuremmissa järjestelmissä. Vanha 230 V järjestelmä voidaan korvata 24 V järjestelmällä erityisen hyvin pienissä kohteissa. Teknowaren 24 V keskus on turvallinen ja helppo asentaa olemassa olevia syöttökaapeleita käyttämällä.

Etuja osoitteellisen järjestelmän päivityksellä

Millaisia kuluja kertyy ja saavutetaanko säästöjä, kun pienen kohteen olemassa oleva keskusakustojärjestelmä vaihdetaan esimerkiksi Teknowaren osoitteelliseen 24 V keskukseen? Kaapeleita ei tarvitse uusia, vaihtoon menevät vain keskus ja valaisimet. 24 V keskus on itseoppiva järjestelmä, joka tallentaa muistiin valaisinasetukset käyttöönoton aikana. Järjestelmä valvoo automaattisesti yksittäisiä valaisimia sekä akkujen kuntoa. Automaattiset testaukset suoritetaan käyttäjän asettaman aikavälin mukaisesti. Inhimillisen erehdyksen tai unohduksen mahdollisuus poistuu, ja kiinteistön turvallisuus paranee. Keskus saadaan näppärästi etävalvonnan piiriin ACM-ohjelmistolla, jolloin mahdolliset ilmoitukset tulevat myös käyttäjän sähköpostiin. Automaattinen testaus ja etävalvonta tuovat ajansäästön lisäksi kevennystä huoltokustannuksiin.

Haluatko kuulla lisää?

Mikäli haluat kuulla lisää pienten kohteiden turvavalaistuksen uusimisesta, Mikko Pönkänen (etunimi.sukunimi@teknoware.com) Turvavalaistusmyynnissämme auttaa mielellään ja antaa lisätietoja. Meiltä löytyy myös laajalti ratkaisuja muihin kohteisiin. Älä siis epäröi, vaan ota yhteyttä Mikkoon, niin jatketaan keskustelua.

Tutustu tarkemmin TKT24-keskukseen »