Adaptiivisuus opastevalaisimissa

Adaptiivisilla opastevalaisimilla voidaan toteuttaa turvavalaistusjärjestelmä, joka mukautuu reaaliaikaisesti vaaran luonteen ja sijainnin mukaan. Ihmisiä voidaan tarvittessa kieltää menemästä vaarallisiksi muuttuneille poistumisreiteille. Adaptiivisen järjestelmän tavoitteena on nopeuttaa evakuointia ja lisätä poistumisturvallisuutta*.

Toimintaperiaate keskusakustojärjestelmässä

Adaptiivinen valaisin vaatii toimiakseen Teknoware Reittivahti -ohjausyksikön sekä Teknoware Intelligent Controller -liitynnän turvavalokeskukseen.  Reittivahti kytketään keskuksen ryhmälähdön ja adaptiivisen valaisimen väliin. Ohjausyksikkö ohjaa kaikkia sen jälkeen kytkettyjä valaisimia kyseisessä ryhmässä. Tieto siirtyy ohjausyksikön kautta adaptiiviseen valaisimeen, jolloin vihreä opastekuvio sammuu ja tilalle aktivoituu punainen rastiopaste. Adaptiivista valaisinta voidaan ohjata lähes millä tahansa järjestelmällä, josta saadaan kärkikitieto. Ohjausyksikössä on neljä potentiaalivapaata kärkituloa, joten mikä tahansa näistä aktivoi rastiopasteet. Tieto kulkee sähkönsyöttöä pitkin, joten erillistä datakaapelointia ei tarvita. Normaaliolosuhteissa adaptiivinen opastevalaisin toimii kuin normaali opastevalaisin.

Lisätietoa turvavalomyynniltämme.

|* Standardi adaptiivisesta järjestelmästä on valmisteilla. Järjestelmä vaatii aina paikallisten viranomaisten hyväksynnän.