Turvavalaistuksen erikoisratkaisut

Teknoware suunnittelee turvavalaistustuotteita myös erityisen vaativiin kohteisiin ja ympäristöihin.

LAIVOJEN TURVAVALAISTUS

Tarjontamme kattaa oman tuotelinjan laivojen turvavalaistukseen. Näissä tuotteissa on kiinnitetty erityistä huomiota laivakäytön asettamiin erityisvaatimuksiin niin tuotteiden tekniselle toteutukselle kuin niiden ulkonäöllekin. Tuotteisto kattaa sekä poistumistievalaisimet että täydellisen sähköisen savuhätävalaistusjärjestelmän.

Erityisesti laivakäyttöön suunnittelemamme turva- ja poistumistievalaisimet tarjoavat luotettavan ja kokonaistaloudellisen ratkaisun.

Laivakäytön teknisten erityisvaatimusten täyttämisessä olemme voineet hyödyntää yli 40-vuotista osaamistamme vaativiin ympäristöolosuhteisiin soveltuvien valaistustuotteiden valmistamisessa juna- ja bussikäyttöihin.

Lue lisää Teknowaren LED-opastevalaisimista laivoihin

 

turva- ja opastevalaisimia metrotunneleihin

Turva- ja opastevalaisimet ROBUST 95, ROBUST 86 ja ROBUST EXIT on erityisesti suunniteltu käytettäväksi metrotunneleissa. Valaisimissa on erikoisvahva metallirunko, ja ne on suunniteltu asennettaviksi metrotunnelin asennuskiskoon. Valaisimien IP luokka on 67, joka tarkoittaa että valaisimet on kokonaan suojattu pölyltä, ja ne voidaan jopa upottaa veden alle. ROBUST EXIT valaisimessa on lisäksi erikseen sijaintikohtaisesti painatetut opasteet lisämerkinnöillä. 

kaideturvavalAISIN

Olemme suunnitelleet myös Kaideturvavalaisimen, joka voidaan asentaa huomaamattomasti metrotunnelin kaiteiden sisälle. Se asennettaan kaiteen putken sisälle niin, että valaisin valaisinee poistumisreitit turvallisesti.

seinäasennettavat led turvavalaisimet

Mekaanisten ja elektronisten erityisvaatimusten lisäksi myös visuaalisesti haastavien kohteiden erityistarpeet voidaan ottaa huomioon. Esimerkiksi kohteeseen, jossa haluttiin käyttää identtisiä LED turvavavalaisimia kohteen visuaalisen ilmeen yhteneväisyyden takia, suunnittelimme seinäasennuskannattimen jonka avulla kyseistä valaisinta voitiin käyttää myös seinäasennuksissa. Näin kyseistä valaisinta voitiin käyttää myös paikoissa, joissa tavallinen kattoasennus ei ollut vaihtoehto.

Trispot-tuotesivulle (englanninkielinen)

Teknowaren tuotekehitys

Turvavalaistus on kirjaimellisesti elintärkeä osa kohteen turvallisuutta, eikä siitä voida tinkiä, olipa kohde tai ympäristö miten haastava tahansa. Erityisen vaativissa kohteissa turvavalaistuksen komponentit saatetaan joutua suunnittelemaan erityisesti kyseistä kohdetta varten jotta turvavalaistuksen toiminta ja suorituskyky voidaan taata kaikissa tilanteissa.

Suunnittelemme ja valmistamme kaikki turvavalaistustuotteemme ja niiden komponentit omalla tehtaallamme, Lahdessa. Tämä mahdollistaa sen, että tuotekehityksemme voi suunnitella myös räätälöityjä turvavalaistustuotteita erityisen haastaviin projekteihin, niin että tuotteet sopivat kohteeseen täydellisesti.