ESCAP-turva- ja opastevalaisimet

SUPERKONDENSAATTORI KORVAA PERINTEISEN AKUN ESCAP-YKSIKKÖVALAISIMISSA

Teknowaren vuonna 2008 lanseeraamat, SähköTeleValo&AV-messuilla Vuoden innovatiivisin tuote -palkinnon voittaneet Escap-yksikkövalaisimet ovat helpoin ja vaivattomin tapa toteuttaa turvavalaistus kiinteistössä. Kaikilla Escap-turva- ja opastevalaisimilla on 12 vuoden laajennettu takuu, joka kattaa valmistus- ja materiaalivirheet kymmenen vuoden ajan, alkuperäisestä ostopäivästä alkaen. Escap-turva- ja opastevalaisimet ovat käytännössä huoltovapaat koko, jopa yli 15 vuoden elinkaarensa ajan.

Lue tästä tarkemmat tiedot 12 vuoden laajennetusta takuusta.ESCAP-TURVA- JA OPASTEVALAISIMET

Teknowaren Escap-tuotteistossa on kattava valikoima turva- ja opastevalaisimia, joista löydät sopivat vaihtoehdot erilaisiin rakennuksiin ja tiloihin, niin toimisto- kuin kosteisiin tiloihin.

Escap-opastevalaisimet löydät täältä

Escap-turvavalaisimet löydät täältä

 

SUPERKONDENSAATTORITEKNOLOGIAN HYÖDYNTÄMINEN ESCAP-VALAISIMISSA

Escap-valaisimet toimivat myös kylmissä lämpötiloissa, takuuohjelma kattaa käyttölämpötila-alueen -25...+30°C. Valikoimassa on eri olosuhteisiin sopivia IP20...IP65-luokitusten, sekä erilaisiin käyttöympäristöihin soveltuvia turva- ja opastevalaisimia. Escap-valaisimet ovat myös ympäristöystävällinen valinta, koko valaisin mukaanlukien superkondensaattorit voidaan kierrättää normaalina elektroniikkajätteenä, toisin kuin perinteiset akut, jotka ovat ongelmajätettä.

Escap-turvavalaisinperheessä on yhdistetty kapasitiivinen sähköenergian varastointi ja viimeisin LED-tekniikka. Perinteisestä ajattelusta poiketen, ei katkokäytön vaatimaa sähköenergiaa taltioidakaan akun sähkökemialliseen prosessiin, vaan erittäin korkean kapasitanssin omaaviin matalajännitteisiin superkondensaattoreihin.

Johtuen superkondensaattorien poikkeavasta jännitekäyttäytymisestä, ei niillä kuitenkaan voida korvata akkua sellaisenaan. Latausjännitteen ja -virran tulee olla tarkoin kontrolloitu ja superkonden-saattoria purettaessa on pystyttävä hyödyntämään mahdollisimman laaja suhteellinen jännitealue. Teknowaren kehittämän ohjauselektroniikan ja hakkuriteknologian avulla on nämä haasteet ratkaistu, ja tämä voimakkaasti kehittyvä tekniikkaa voitu hyödyntää käytännön sovelluksessa.

 

SUPERKONDENSAATTORITEKNOLOGIA VALTAA ALAA

Aiemmin turvavalaistuksessa on ollut vain kaksi perusratkaisua, joissa määräävänä tekijänä on akun sijainti: 

  • Keskusakustojärjestelmä, jossa keskitetty akusto syöttää valaisimia
  • Yksikkövalaisinjärjestelmä, jossa kukin valaisin sisältää oman akun

Molemmat vaihtoehdot tarjoavat omat etunsa ja haittansa. Keskusakustojärjestelmissä etuna on testauksen ja huollon helppous, kun taas yksikkövalaisinjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisemman kaapeloinnin myötä joustavuutta järjestelmän asennukseen. Haittapuolena yksikkövalaisinjärjestelmissä on perinteisesti ollut se, että valaisinkohtaisten akkujen elinikä on rajallinen. Lisäksi niiden vaihtaminen on erittäin työlästä, koska akut sijaitsevat jopa sadoissa yksittäisissä valaisimissa.

Teknoware tarjoaa ratkaisun yksikkövalaisimien akkuongelmaan korvaamalla koko akun Escap–teknologiallaan. Yhdessä LED–valonlähteiden ja langattoman Aalto Control -etähallinnan kanssa saadaan aikaan ratkaisu, joka yhdistää sekä keskusjärjestelmän että yksikkövalaisinjärjestelmän hyvät puolet, ja eliminoi haitat.

teknoware escap esite

Lue lisää Escapista! Lataa Teknoware Escap -esite tästä.

Lumi Test -itsetestaus

Yksikövalaisimiin saatavilla oleva Lumi Test -itsetestaus huolehtii valaisimen toimivuuden luotettavasta seurannasta ja testauksesta automaattisesti. Valaisimen tila näytetään kahdella indikaattoriledillä, joista toinen on vihreä ja toinen punainen. Punaisen ledin palaminen viestittää valaisimen vikatilasta. Valaisimen ja sen valonlähteen toimintatesti tehdään päivittäin. Katkokäytön toiminta-aika testataan 6 kk välein. Itsetestauksella varustettujen valaisimien tuotekoodin lopussa on kirjain M tai A.

Aalto ctrl langaton etävalvonta

Aalto Ctrl tuo langattoman keskitetyn etävalvonnan yksikkövalaisimiin. Järjestelmä ei edellytä datakaapelointia valaisimelta toiselle, tarvitaan ainoastaan paikallinen virransyöttö valaisimille, kuten muissakin yksikkövalaisimissa. Kaikki yksikkövalaisimen edut säilyvät ja jokainen valaisin toimii itsenäisesti. Jokainen Aalto Ctrl-valaisin on varustettu Lumi Test -itsetestauksella. Aalto Ctrl-etähallintajärjestelmä on saatavana sekä Aalto Control PC-softana, että seinäasennettuna Aalto Ctrl WMU -yksikkönä. Lue lisää Aalto Ctrl:sta